Inkův salát

Oznámkuj článek
Vytisknout recept
Inkův salát
Již dávní Inkové z Jižní Ameriky dokázali ocenit chuť rostliny jménem Quinoa, v jejich řeči označovanou jako "matka zrno". Dnes se obliba této plodiny opět navrací a my tak můžeme okusit její chuť v pohodlí domova. Dobrou zprávou pro všechny milovníky kus kusu, kteří mají problém s lepkem, quinoa je svou chutí i konzistencí, téměř dokonalou napodobeninou.
quinoa
Porce
osoby
Suroviny
Základní ingredience
Zelenina
Porce
osoby
Suroviny
Základní ingredience
Zelenina
quinoa
Pokyny
  1. Quinou dáme vařit do osolené vody. Pro lepší chuť můžeme přidat vegetu. Také ji můžeme vařit rovnou v předpřipraveném zeleninovém vývaru.
  2. Zeleninu si nakrájíme.
  3. Na rozpálenou pánev dáme jarní cibulku, žampiony, sušená rajčata a olivy. Po několika minutách přidáme cherry rajčátka (polovinu si necháme nevařenou) a směs necháme podusit, dokud vše nezměkne.
  4. Jakmile bude quinoa hotová, smícháme ji se směsí zeleniny a dochutíme solí, kořením a citronem.
  5. Směs necháme mírně vychladnout a mnakonec přidáme nakrájenou okurku, kopr a zbytek cherry rajčat.
Poznámky k receptu

Zanechat komentář