Lečo nelečo

Lečo nelečo
Oznámkuj článek
Vytisknout recept
Lečo nelečo
Chcete-li chuť leča opravdu věrohodnou přidejte navíc uzené veganské párky a černou sůl.
vegan lečo
Porce
Suroviny
Základní ingredience
Zelenina
Porce
Suroviny
Základní ingredience
Zelenina
vegan lečo
Pokyny
  1. Quinou dáme vařit stejným způsobem jako rýži. Do vody můžeme přidat vegetu, nebo ji rovnou vařit v zeleninovém vývaru pro lepší chuť.
  2. Na pánvičce osmažíme cibulku, spolu se stroužkem česneku (pozor ať nezhnědne, byl by hořký). Poté přidáme nakrájenou cuketu, žampiony, papriku, sušená rajčata. To vše zasypeme červenou paprikou a solí.
  3. Chvíli smažíme a dále přidáme cherry rajčátka, podlijeme zeleninu půl sklenicí vody, a přihodíme trochu rajčatového protlaku.
  4. Bílé tofu rozdrobíme do směsi a dusíme, dokud vše nezměkne.
  5. Nakonec dochutíme pepřem a případně dosolíme.
  6. Pokud chceme docílit jemné vajíčkové chuti, přidáme místo klasické soli, sůl černou.
  7. Jakmile bude quinoa hotová, osolíme ji a přisypeme kari, Nakonec přidáme nakrájená cherry rajčátka, olivy, listy špenátu a okurku.
Poznámky k receptu

Zanechat komentář

Share
Tweet
Pin
+1
Share
0 Shares