Ovesné mléko recept
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Suroviny
Pokyny
  1. Opláchněte a vložte do misky s vodou jeden šálek ovsu. Nechte namočené alespoň 20 minut. Pokud chcete, můžete i delší dobu (dokonce i přes noc).
  2. Po namočení oves ještě jednou opláchněte a osušte. Tento krok je velmi důležitý, protože opláchneme sliz, který se nyní utvořil na ovsu.
  3. Osušenou oves vložte do mixéru a přidejte 3 šálky vody (záleží na Vaší představě, pokud máte rádi více husté mléko, pak uberte vody a naopak).
  4. Mixujte za snížené rychlosti a postupně zrychlujte, na nejvyšší rychlosti maximálně 8-10 sekund. Oves nemusíte úplně rozmixovat!
  5. Nyní směs sceďte, vezměte si jemné síto, které umístíte do misky a přelijte směs. Možná to budete muset udělat několikrát, záleží, jak jemné síto máte. Můžete i směs tlačit na síto, aby vše proteklo tak, jak má.
  6. Pokud Vám přílišná chuť ovse vadí, pak můžete dochutit například nějakým sirupem, atp. Já přidávám datlový sirup.
Poznámky k receptu

Dochutit můžete recept případně pomocí:

  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky datlového sirupu
Ovesné mléko recept
5 (100%) 2 hlas[ů]