Špagety s krémovou omáčkou

V jednoduchosti je krása a právě proto je tento recept tak skvělý. Není k němu potřeba žádná speciální veganská smetana, ani drahé náhražky. Stačí vám pouze půl hodina vašeho času a základní suroviny, které seženete v každém obchodě.

Tou nejzákladnější je bílé tofu. Zjistíte, že právě z něj dokážete udělat dokonalý smetanový základ, který všechny předchozí strčí do kapsy.

Takže pokud jste dostali chuť na krémově jemné špagety – pusťte se s chutí do toho!

 

Oznámkuj článek
Vytisknout recept
Špagety s krémovou omáčkou
Doba přípravy 30 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Špagety dáme vařit do vody spolu se solí a trochou oleje.
  2. Mezitím si rozmixujeme tofu s vodou, nebo sojovým mlékem. Konzistence by měla být řídká (po uvaření totiž zhoustne). Takto rozmixované tofu ochutíme buďto umeoctem, nebo solí a citronem a také bylinkami.
  3. TIP: Pokud chceme, aby měla omáčka jemně vajíčkovou chuť, použijeme sůl černou.
  4. Jakmile máme základ na omáčku, osmažíme cibulku. Ještě, než cibulka změkne přidáme na plátky nakrájený česnek (pozor! nesmí zhnědnout). Dále přidáme kukuřízek a smažíme, dokud mírně nezezlátne.
  5. Nakonec vše zalijeme rozmixovaným tofu, přidáme nakrájená rajčátka, olivy, a ještě chvíli vaříme. Omáčku musíme míchat, protože tofu začíná houstnout a může se začít připalovat. Pokud by omáčka zhoustla příliš, opět doléváme vodou nebo sojovým mlékem.
  6. Špagety slijeme a přidáme do nich olivový olej. Omáčku vmícháme do špaget a ochutnáme. Výslednou směs ještě jednou dochutíme, protože spolu se špagetami bude méně slaná.
  7. Jídlo nakonec podáváme se salátem.
  8. TIP: Můžeme přidat také mango, sušená rajčata nebo špenát.
Poznámky k receptu

Zanechat komentář