Vegan bábovka dvou barev

food, bábovka, dezert, veganKdo by neznal českou bábovku, která se hodí na klidné nedělní odpoledne ke kávě. Věděli jste však, že je tento dezert oblíbený také například v Polsku, Rakousku či Německu?

A právě k Německu se váže také historie bábovky neboli Kugelhopfu. Traduje se, že první z nich byla připravena v 17. století a poté se velice rychle rozšířila nejen mezi obyvatele, ale dokonce i na královský dvůr. Netrvalo dlouho a z bábovky se stal známý oblíbený recept, který má dnes již desítek podob.

Oznámkuj článek
Vytisknout recept
Vegan bábovka dvou barev
food, bábovka, dezert, vegan
Kuchyň Česká
Porce
Suroviny
Kuchyň Česká
Porce
Suroviny
food, bábovka, dezert, vegan
Pokyny
  1. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience (kromě kakaa).
  2. Poté přidáme olej a mléko a vytvoříme tekuté těsto.
  3. Půl těsta si dáme bokem a přimícháme do něj kakao.
  4. TIP: Pro neobvyklou chuť přidejte skořici.
  5. Troubu si přednastavíme na 180 °C.
  6. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou.
  7. Nejdříve vlijeme světlé těsto a poté přidáme těsto kakaové. Můžeme je různě promíchat, podle toho, jak chceme, aby bábovka vypadala.
  8. Nakonec pečeme přibližně 25-30 minut, do doby, než se těsto nelepí na špejli.
  9. TIP: Hotovou bábovku můžete polít také hořkou čokoládou.

Zanechat komentář