Vegan dýňová polévka

polévka, jídlo, dýněPolévka vhodná především do podzimních sychravých dní, ve kterých nevytáhnete paty z domu. Její sladká chuť spolu s kari a zázvorem prohřeje celé tělo a dodá mu potřebné vitamíny. Můžete si ji dát jak na snídani, tak i na oběd i večeři – jednoduše se hodí pro každou denní dobu.

Oznámkuj článek
Vytisknout recept
Vegan dýňová polévka
polévka, jídlo, dýně
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
lidí
Suroviny
polévka, jídlo, dýně
Pokyny
  1. Pokrájenou cibuli a stroužek česneku zpěníme na oleji.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, mrkve a jablko, které pár minut smažíme spolu s kari, cibulí a česnekem.
  3. Zalijeme vodou, přidáme kousek nastrouhaného zázvoru, hřebíček a vaříme do změknutí.
  4. Nakonec polévku rozmixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme solí a kořením.
  5. TIP: Pro lepší chuť můžeme přidat také petrželku a opečený chléb.

Zanechat komentář