Vegan „svíčková“ trochu jinak

Který Čech by neznal svíčkovou. Jedno z typických jídel u nás v České republice.

Originální verze receptu „svíčkové na smetaně“ obsahuje hovězí maso, které je podáváno s omáčkou a knedlíkem. My vás však chceme naučit netypickou vegan „svíčkovou omáčku“, ke které nepotřebujete ani maso ani smetanu. Základ omáčky je vždy z kořenové zeleniny, takže i bez masa si můžete zase pochutnat na oblíbeném českém jídle.

Vegan „svíčková“ trochu jinak
5 (100%) 1 hlas[ů]
Vytisknout recept
Vegan "svíčková" trochu jinak
svíčková, oběd, vegan
Kuchyň Česká
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 40 minut
Porce
lidé
Suroviny
Kuchyň Česká
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 40 minut
Porce
lidé
Suroviny
svíčková, oběd, vegan
Pokyny
  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme a spolu s trochou oleje, kořením a vodou dáme do zapékací mísy.
  2. Mísu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme přibližně 40 minut (dokud zelenina není měkká). Během pečení kontrolujeme a doléváme vodu, ve které se zelenina dusí.
  3. Jakmile je zelenina měkká, přesypeme ji do hrnce a rozmixujeme. Přidáváme vodu dle požadované hustoty.
  4. Dochutíme solí a umeoctem (případně citronem). A nakonec přidáme několik lžic kokosového mléka, které vytvoří jemnou, neobvyklou chuť omáčky.
  5. Nakonec propasírujeme a podáváme s brusinkami.
  6. TIP: Ke svíčkové omáčce si místo masa můžeme osmažit hlívu ústřičnou.

Zanechat komentář