Veganské pomazánky

Popis kategorie

Chystáte se na rodinnou oslavu, večírek nebo třeba jen milujete pomazánky a chcete vědět z čeho se dají připravit? Tak to jste tady správně.

V dnešní uspěchané době, kdy bychom nejraději všechno hned, často sáhneme po pomazánkách v supermarketu. Na tom samozřejmě není nic špatného, ne vždy si najdeme chvilku pro přípravu vlastní.

Ale co si budeme povídat – domácí je domácí. Navíc to vůbec nemusí zabrat příliš času. Během chvilky můžete vykouzlit jednoduché a dobré veganské pomazánky, které bez problémů strčí ty z obchod do kapsy.

Tofu pomazánky

Tofu – základ všeho. Protože je bílé tofu bez chuti, můžete jej použít jako základní ingredienci do mnoha pomazánek. Vytvoříte z něj tvarohový i krémový základ a dokonce i „strukturu“ do vegan vajíčkové pomazánky. Zkusit však můžete i ostatní druhy tofu. Například to vyuzené, které potěší každého milovníka uzeného anebo lahůdkové s lehkým nádechem droždí. Stačí si jen vybrat.

Pomazánky z luštěnin

Luštěniny obsahují mnoho bílkovin a dalších užitečných látek, které prospívají lidskému organismu. Fazole, čočka, cizrna či hrách, nic nezůstane ve spíži. Připravit můžete výborné indické pomazánky, hummus, ale také veganskou paštiku nebo čočkovou „majonézu.“

Zeleninové pomazánky

Guacamole z avokáda, celerová pomazánka, nebo kedlubnová pomazánka? Ani na ty v našich receptech nezapomeneme.

Raw pomazánky

Naučíme vás také zdravé raw pomazánky, které se dají připravit z čerstvé zeleniny, semínek a ořechů. Nejenže jsou plné vitamínů, ale navíc chutnají stejně dobře jako ty klasické.

Dipy

A taky trochu toho nezdravého. Naučíme vás, jak udělat dokonalou domácí sojanézu, kterou v obchodě jednoduše neseženete. Využít ji můžete na tisícero způsobů nejen do pomazánek, ale také do dipů, které se hodí k hranolkům, do tortill nebo třeba hamburgerů.

České klasiky

Milujete pařížský salát, krémovou česnekovou pomazánku, nebo třeba tu vajíčkovou? A mysleli jste si, že už si je nikdy nebudete moct dát? Vyvedeme vás z omylu. Tradiční české pomazánky nejsou ve veganské kuchyni žádný problém. Stačí nakoupit ty správné ingredience a vaše chuťové pohárky nerozeznají rozdíl.